A sárga-narancs színről

Share

A sárga a Nap színe, s így a melegségé, az életadó fényé is egyben. Szimbóluma a látásnak és a megértésnek is – hiszen a fényhez kapcsolódó nappal segít tisztán látnunk a külvilágban, belső fényünk pedig lelkünk megvilágosodásához vezet.

A sárga így egyúttal a tudat színe is A sárga – lévén az arany színe is egyben – jelképezheti a bőséget is a felcsillanó fényhez teszi hasonlatossá a remény sugarát, így a sárga, a fény színe, a remény színe is egyben.A meleg (nap)sárga lélekemelő szín. Jó hatást gyakorol közérzetünkre, melegséggel, eleven energiával tölthet el bennünket.

Narancs átmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi.
Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe…
A narancsszín boldogságot, életvidámságot sugároz.

A félős, szégyellős embereket bátrabbakká, kezdeményezőbbekké teszi.

A meleg, erotikus árnyalat stimulálja a vágyat, de erősíti az emésztőszerveket és az ellenálló képességet is. A narancssárga ötvözi a piros által sugalmazott energiát és a sárga boldogságát. Általában az örömmel, napfénnyel és a trópusokkal kötik össze. A narancssárga a lelkesedést, az elragadtatást, a boldogságot, a kreativitást, az elhatározottságot, a vonzerőt, a sikert, a bátorítást, és az izgatottságot fejezi ki.

Az emberi szem számára a narancssárga egy nagyon meleg szín, így a forróság érzetét kelti, de nem olyan agresszív, mint a piros. A narancssárga növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, élénkítő hatású és növeli a szellemi aktivitást.

 

A félős, szégyellős embereket bátrabbakká, kezdeményezőbbekké teszi.

A narancssárga nagyon feltűnő szín, tehát használhatod figyelemfelkeltésre A vöröses narancs kifejezi a vágyat, a szerelmi hevületet, az élvezetet, az uralmat, az agressziót és a vágyat a mozgásra.Borostyán Muranói Technológiával készült Üvegékszer Nyaklánc 5
Az arany a presztízs érzését kelti. Jelentése a fény, a bölcsesség és a vagyon. Mindig a magas minőséget szimbolizálja, az erő és a kitartás szimbóluma.