Gourmand – illatú parfümök
Vattacukor, vaníliafagylalt, a szádban szétolvadó karamella, krémes töltött csokoládé vagy ropogós popcorn… ezek édes illata a felhőtlen gyermekkor emlékét ébreszti fel, és nehéz neki ellenállni. Ezeket találod meg a gourmand parfümökben.
Ezek az édes illatú, étvágygerjesztő illatok, amelyeket sokan kedvelnek – nem csak az édesszájúak közül. A 90-es évek óta szüntelen népszerűségnek örvendenek. Nevüket a francia gourmand szóból kapták, amely ínyencet jelent. Ebben az illatcsaládban vannak étvágygerjesztő finomságokra emlékeztető illatok, pl. praliné, csokoládé, méz, vattacukor, karamell és vanília. Az egyensúly kedvéért a lédús gyümölcsök, pl. körte, feketeribizli vagy földieper illatával kapcsoltuk össze őket, emellett egy cseppnyi kesernyés citrus, fűszer, pézsma és ámbra is került melléjük.
Az illatok befolyásolják érzéseinket és emlékeket ébresztenek. A gourmand parfümök a gyerekkor felhőtlen idejét juttatják eszünkbe, amely telve volt finomságokkal. Pozitív érzéseket ébresztenek és kényelemérzetet adnak. Ezért ha ezeket használjuk, nem csak mi fogjuk jól érezni magunkat, hanem azok is, akik a környezetünkben vannak. Egyesek azt állítják, hogy az „ehető” parfümök nem csak segítenek kibékíteni embereket, hanem az ellenkező nem meghódításában is segítségünkre lesznek.
A gourmand parfümökek főként a hétköznapokra ajánljuk. Azok, amelyekben az édesség frissítő gyümölcsökkel keveredik, főként tavasszal és nyáron lesz sikeres. Azok, amelyek a csokoládé és a vanília illatát zárják magukba, tökéletesek lesznek hűvösebb napokon, amikor a szürkeségben körülölel minket az otthon megnyugtató hangulata.
Ínycsiklandó illatokat találsz ezekben a parfümökben:
#7 –csokoládés praliné és vanília egy kis lédús gyümölccsel, illatos virággal és balzsamos tonka- babbal.
#9 – vattacukor, aranyló méz, karamell, csokoládé és vanília egy cseppnyi frissítő sárgadinnyével, fekete ribizli levéllel, szilvával, barackkal és érzéki pézsmával.
#15 – a karamellás popcorn és a nyári gyümölcsök illata keveredik gyengéd ibolyával, pézsmával, keleti ámbrával és pacsulival.
#55 – a csokoládé és a vanília illata vegyül gyümölcsös jegyekkel, virágillattal, a lelket körülölelő füstölővel, szarvasgombával és vetiverrel.