Színek

Share

A szín az emberi lélekre való közvetlen hatásgyakorlás eszköze. Ma már mindenki számára teljesen világos, hogy a színek, melyek körülvesznek minket, tudat alatt hatással vannak ránk: megnyugtathatnak, bizalmatlanná tehetnek, érdeklődést kelhetnek és még sok más egyéb reakciót válthatnak ki belőlünk.

Kék  

A kék szín szinte minden esetben pozitív üzenettel bír. Ha meg kéne határozni, hogy mit is szimbolizál a kék szín, akkor azt mondhatnánk, hogy nyugalmat, biztonságot, bölcsességet, szabadságot, igazságot és reményt szimbolizálja. 

Piros  

A piros az erő, a szenvedély, az energia, a vágyak és a dominancia színe. A piros szinte minden esetben feltűnést kelt, így nem véletlen, hogy a reklámokban figyelem felkeltés céljából gyakran használják a piros árnyalatait. Weboldalakon is sűrűn belefuthatunk a piros színbe, főleg különböző gombok és képek esetében, hiszen ez a szín a tökéletes választás a kiemelésükre. A piros szín önbizalmat sugároz, és tudat alatt azok az emberek is magabiztosabbá válnak, akik éppen piros ruhát viselnek.

Fekete  

A fekete a szigor, a gyűlölet, a formalitás és az elegancia színe. Számtalan luxusmárka logójában is a fekete szín dominál a prémiumérzet és az elegancia megteremtése céljából. A fekete egyfajta tekintélyt sugall, szinte már tiszteletreméltónak érződik. Kifejezetten jó párosítás lehet a fehérrel .

Fehér

A fehér a kékhez hasonlóan pozitív jelentéssel bír, általában az őszinteséget, a jóságot, egyszerűséget és letisztultságot képviseli. A tökéletesség színének tartjuk. A fehér az egészség színe is egyben.A fehér a feketéhez hasonlóan eleganciát sugall. Érdemes még kiemelni, hogy a fehér szín általában optikailag mindent felnagyít, míg a fekete dolgok általában kisebbnek hatnak az ember szemében.Luxus és modern színként jellemzik, de ne várjunk tőle vidámságot, izgalmat, vagy felkavaró érzelmeket. 

Sárga  

A sárga a kreativitás, az energikusság az életkedv és az erő színe izgalmas és vidám szín.Feketével kombinálva a kontraszt miatt komoly figyelemfelkeltő erővel bír.

Szürke

A kompromisszumok, az egyszerűség, az egyhangúság és a melankólia színe, de ezek mellett megfontoltságot, komolyságot és érettséget is sugall. Általában bizalmat kelt az emberekben. A kék mellett a szürke is serkentő hatással van az emberekre. Nem minősül túl feltűnő színnek.

Zöld  

A természet, a nyugalom, a növekedés, a harmónia és a kényelem színe a zöld. A zöld a legkönnyebben érzékelhető szín az emberi szem számára.

A zöld szín pihentető, nyugodt és barátságos színként írható le.