Érdekesség a zöld színről

Share

A zöld a természet színe. A zöldben benne van az élet
A ciklikusan önmagába visszatérő; folyton megújuló, mégis állandóságot hordozó; burjánzó és pusztuló, örökké növekedő, fejlődő természeté.
Gyógyító szín. A zöld kimutathatóan megnyugtatja az ember idegrendszerét.
zöld szín a természet közelségét, nyugtató létét idézi fel bennünk, valami egészen ősi egységét, ami után nosztalgiát érzünk. Ezért okozhat testi és lelki felüdülést számunkra a kirándulás.
A zöld a földi élet színe. A növényeké, aki táplálnak és gyógyítanak, bújtatnak és öltöztetnek, tanítanak és gyönyörködtetnek minket, s nem utolsósorban nekik köszönhetjük az éltető levegőt is.Smaragd Muranói Technológiával készült Üvegékszer Nyaklánc 3

A zöld színt Vénusz/Aphrodité istennővel is összefüggésbe hozták, hiszen a csodálatos szépségű asszony a zöld vízből születik, midőn egy kagylóhéjban kiemelkedik Ciprus mellett a tengerből.
A zöld szín a föld, a termékenység színe is egyben.
Az asztrológiában az úgynevezett föld jegyek uralkodó bolygója a Vénusz. Így zárul be a kör.rózsabogár nyaklánc-fülbevaló
A zöld színnel gyakran találkozunk az erdők, mezők lakóinak ruházatán, bőrén is. A kelta és germán mitológia vízi manói és erdei tündérei egyaránt zöldbőrűek, vagy legalábbis zöld öltözékben látni őket. Ezek a lények egy olyan világ szülöttei voltak, melynek világnézetére a panteizmus volt a jellemző. A természetközpontú gondolkodás és kultikus áhítat szülöttei ők egy ősi világból.